Два газові родовища поблизу Криму повернули з незаконної спільної діяльності

Два газові родовища поблизу Криму повернули з незаконної спільної діяльності

Укрінформ
Господарський суд Київської області задовольнив позов Генпрокуратури та припинив дію договору про спільну діяльність між ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» та ПрАТ «Пласт», який давав право на користування Стрілковим та Архангельським газовими родовищами. 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури. 

У відомстві зазначили, що договір між ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» та ПрАТ «Пласт» було укладено у березні 2014 року. Документ передбачав спільну діяльність та об’єднання зусиль для видобутку газу.

«Відповідно до умов договору ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» внесло у спільну діяльність право користування газовими родовищами. У свою чергу ПрАТ «Пласт» зобов’язувався внести 71 млн грн, з яких вніс лише 1 млн грн, при цьому останній незаконно отримував від спільної діяльності прибуток у пропорційно більшому розмірі, ніж ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», - йдеться у повідомленні. 

Як наслідок державою недоотримано близько 20 млн грн від продажу газу, видобутого під час здійснення спільної діяльності.

«Такі дії ПрАТ «Пласт» свідчать про те, що спірний договір ним укладено не для досягнення спільної мети, а з метою отримати право користування надрами Стрілкового та Архангельського газових родовищ, безконтрольного розпорядження видобутим природним газом та незаконного управління основними фондами ПАТ «НАК «Нафтогаз України» (свердловинами, мережею підземних газопроводів тощо), переданих відповідачеві як внесок у спільну діяльність», - зазначають у ГПУ.

У цьому зв’язку заступник генерального прокурора звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору, який порушує публічний порядок та укладений без погодження із ПАТ «НАК «Нафтогаз України». Господарський суд Київської області задовольнив позов 14 червня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-