Ситник пропонує розірвати контракт з директором заводу Фірташа

Ситник пропонує розірвати контракт з директором заводу Фірташа

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України пропонує Фонду державного майна України розірвати контракт із директором ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК), якого обвинувачують у розтраті понад 492 млн грн підприємства.

Відповідний лист за підписом директора НАБУ Артема Ситника надіслано 27 лютого, інформує прес-служба відомства.

"У листі вказується на те, що директор ТОВ "ЗТМК" порушив низку пунктів контракту, укладеного з ним Фондом держмайна. Йдеться, зокрема, про забезпечення високоприбуткової діяльності, ефективного використання й збереження майна, проведення модернізації підприємства", - йдеться у повідомленні.

Бюро пропонує ФДМУ провести аналіз фінансово-економічних показників діяльності ЗТМК, вжити заходи з контролю щодо використання і збереження  фінансових ресурсів підприємства та досягнення мети його створення, в тому числі щодо використання інвестиційних коштів, залучених для технічної модернізації виробництва.

Як повідомлялося, детективи НАБУ встановили, що впродовж 2014-2015 років на модернізацію виробництва ТОВ "ЗТМК", відповідно до договору про заснування, компанія-співвласник Tolexis Trading Ltd виділила 880 млн грн. Однак директор ТОВ "ЗТМК", зловживаючи службовим становищем та увійшовши у змову з групою осіб, вчинив розтрату більшої частини отриманих грошових коштів (понад 492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб.

Розслідування за наведеними фактами детективи Бюро розпочали в червні 2016 року.

У вересні 2016 року директору ТОВ "ЗТМК" повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Пропозиція Бюро щодо розірвання контракту з директором ТОВ "ЗТМК" є обов'язковою для розгляду ФДМУ впродовж 30 днів, зазначають у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-