Ринок праці в Україні виходить із затяжної кризи - Work.ua

Ринок праці в Україні виходить із затяжної кризи - Work.ua

Укрінформ
Український ринок праці після кількох років проблем почав виходити із затяжної кризи.

Про це заявив директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко на прес-конференції в Укрінформі.

“2016 рік - це перший рік, який був відносно спокійним на фронті, у нас було звідти менше поганих новин, і мені здається, що це дуже сильно вплинуло на ринок праці, принаймні ми бачили збільшення активності роботодавців. Тобто як тільки у країні стало більше стабільності, ми одразу ж побачили, що це вплинуло на кількість людей, яких роботодавці наймали. У середньому ріст кількості вакансій у цьому році склав приблизно 62% по відношенню до минулого року. Це дуже достойний показник, який демонструє, що український ринок праці нарешті після кількох років проблем почав виходити із затяжної кризи”, - сказав Марченко.

За його словами, за минулий рік Work.ua відвідало 28 млн унікальних користувачів, а загалом було 159 млн відвідувань, і всі ці користувачі проглянули більше одного трильйона сторінок.

“Зараз на Work.ua майже 2 млн резюме українців. Головний показник, що характеризує ринок праці - це кількість вакансій, які розміщують роботодавці. Цей показник показує, у якому стані знаходиться економіка. Чим більше у роботодавців є роботи, тим більшу кількість найманих працівників вони потребують. Це означає, що чим більше вони розміщують вакансій, тим краще у них ідуть справи, і тим більше попиту на працю українців. Приємно відмітити, що у цьому році не було жодного місяця, коли кількість вакансій була меншою, ніж торік. Ріст розпочався у другому кварталі, а найбільше вакансій було у червні”, - зазначив Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-