Різдво у Страсбурзі: українці представляють «петриківку», борщ, вареники та вино за рецептом сомельє

Різдво у Страсбурзі: українці представляють «петриківку», борщ, вареники та вино за рецептом сомельє

Фото
Укрінформ
Українська громада і діаспора Страсбурга на головному різдвяному ярмарку представляють національні сувеніри, традиційну кухню та гаряче вино за рецептом досвідченого сомельє.

Зібрані кошти активісти української благодійної асоціації Страсбурга PromoUkraїna передадуть на допомогу дітям, постраждалим унаслідок російської агресії на Донбасі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми пропонуємо жителям Страсбурга і численним туристам колоритні українські сувеніри, зокрема, вироби добре відомого у світі петриківського розпису. Також є ялинкові прикраси зі Львова, кукли-мотанки, декоративний посуд від «Васильківської майоліки», - розповів секретар PromoUkraїna Вадим Кудря.

Ярмарок проходить на площі у центрі Страсбурга. Великою популярністю серед відвідувачів користуються також традиційні страви української національної кухні: борщ, вареники, сало.

Cаме в українському «шале» можна зігрітися крафтовим гарячим вином, виготовленим за рецептом професійного сомельє.

Українська громада на різдвяному ярмарку Страсбурга / Фото: Андрій Лавренюк. Укрінформ

Читайте також: Українці Мілана запрошують на різдвяну коляду 26 грудня

Слід зазначити, що у місті вжито підвищених заходів безпеки та пильності, що відчули цієї суботи й українські учасники ярмарку. Через підозрілий пакунок було оголошено термінову евакуацію з ярмаркової площі. На щастя, небезпеки виявлено не було і за півгодини різдвяне свято продовжилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-