В Українському католицькому університеті навчатимуть благодійників

В Українському католицькому університеті навчатимуть благодійників

Укрінформ
В Україні стартує перша професійна програма для менеджерів благодійних фондів. Її запускає Київський центр Українського католицького університету.

Про це йдеться у прес-релізі проекту.  

Як зазначається, курс отримав назву «Управління благодійними фондами» і має на меті розвиток ефективної філантропії й альтруїзму в країні.

«Ідея створити програму для благодійників народилася у відповідь одразу на два запити. З одного боку, в Україні за останні роки в геометричній прогресії зросла кількість людей, залучених у благодійну діяльність: за статистикою, 70% українців пожертвували кошти чи речі за останній рік. З іншого боку, український бізнес прагне бути соціально відповідальним, підхоплюючи світові тренди. Кошти власників мають бути інвестовані у зміни, які можливо виміряти, а зусилля благодійників повинні мати відчутний вплив. Наразі є великий попит на професійних управлінців благодійними фондами, які зуміють перетворити жагу творити добро та кошти донорів на реальні зміни», – розповідає ініціатор програми, директорка Київського центру УКУ Оксана Кулаковська.

Читайте також: В Австралії пройдуть благодійні бенкети зі збору коштів для львівського університету

Організатори курсу взяли за основу подібні програми для некомерційних організацій Гарвардської школи бізнесу та Стенфордського університету. Український аналог складатиметься з п’яти тематичних навчальних модулів та захисту проектів. Кожен випускник отримає програми дорожню карту розвитку власної організації.

Тренерами курсу стануть провідні фахівці з фандрейзингу, стратегування, права, комунікацій та менеджменту.

Програма «Управління благодійними фондами» стартує 28 лютого у Києві і триватиме чотири місяці – до кінця червня. Зараєструватися на навчання можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-