В Австралії пройдуть благодійні бенкети зі збору коштів для львівського університету

В Австралії пройдуть благодійні бенкети зі збору коштів для львівського університету

Укрінформ
В Австралії у лютому і березні відбудуться благодійні аукціони з метою збору коштів на програми Українського Католицького Університету у Львові.

Про це повідомляє портал Стожари.

«24 лютого у Мельбурні та 2 березня у Сіднеї благодійники, та всі, кому не байдуже майбутнє України зберуться на бенкет для збору пожертв на стипендіальні програми Українського Католицького Університету (УКУ)», - йдеться у повідомленні.

У програмі бенкетів тихий аукціон, благодійна лотерея, вечеря та музична частина.

Зазначається, що підтримка УКУ українцями в Австралії зростає. «Спостерігаючи за успіхами УКУ і тим, що самим українцям в Україні небайдужі питання освіти, все більше українців у світі вирішують підтримувати університет і цим долучатися до реформ в Україні. Свідчення цього – благодійні бенкети на підтримку університету в Австралії», - йдеться у повідомленні.

“Ще 10-15 років тому українська діаспора не сприймалась частиною України. Але сьогодні це змінилося, і українці у всьому світі відчувають більше єдності. Нас 60 мільйонів: ми вже не ділимо себе на тих, що є в Україні і тих, що за її межами», – відзначив Стефан Романів, перший заступник президента Світового Конґресу Українців.

«Я переконаний, що якщо українська діаспора в Австралії хоче допомогти у відбудові української держави, то треба почати з освіти. Відтак українці в Австралії шукають можливості підтримати якісні зміни в Україні і найяскравішим прикладом таких змін ми бачимо Український католицький університет. Це професійний університет, з якого виходять кваліфіковані молоді люди, які займають важливі місця у владі, у бізнесі, в освіті… Будувати нову Україну можна тільки через плекання молоді і саме УКУ відіграє важливу роль у цій місії», - заначив Романів.

Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії Петро Стасюк теж добре знайомий з Українським католицьким університетом. “УКУ знаний у всьому світі і з року в рік він здобуває щораз більше слави. Чекаю того дня, коли чимраз більше студентів із-за кордону приїжджатимуть навчатися в УКУ не лише на літні школи, а й впродовж року”, - зазначив він.

Повідомляється, що інтенсивний і якісний розвиток УКУ став можливими завдяки щедрій підтримці жертводавців – а це понад 20 тисяч жертводавців з усього світу. Важливо, що за останні десять років частка надходжень від українських жертводавців в УКУ зросла у 4 рази.

«Для іноземних благодійників важливо, щоб Україна обрала проєвропейський вектор розвитку, тому вони готові вкладати у прогресивні, сучасні, але водночас ціннісно орієнтовані і некорумповані інституції, які працюють з молодим поколінням», - розповідає проректор з розвитку УКУ Наталія Климовська.

Охочих підтримати програми УКУ та взяти участь у бенкеті просять звертатися у Сіднеї до Катерини Аргіру kk@aucc.biz тел. 0423 204 988 та у Мельбурні до Петра Думи peter@duma.com.auтел. 0412 560 000.

Фото: Стожари

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-