У столичному кінотеатрі показуватимуть сучасні українські опери

У столичному кінотеатрі показуватимуть сучасні українські опери

Укрінформ
У кінотеатрі «Ліра» стартує проект «NOVA OPERA на великому екрані». Відеофіксацію найпопулярніших музично-театральних постановок української музичної формації NOVA OPERA можна буде побачити з 1 лютого.

Про це повідомив один із засновників і диригент NOVA OPERA Роман Григорів.

“Ми обрали кінотеатр «Ліра», тому що він найстаріший у Києві, відкритий 1913 року. Його стіни пам’ятають найчистішу форму кінематографу – німе кіно у супроводі тапера.

Це кінотеатр, атмосферність якого створюється його глядачами: вони кіномани, вони стежать за новинками українського кіно і підтримують дискусії з режисерами й акторами. Тепер у них є можливість побачити в кінотеатрі «Ліра» сучасні українські музично-театральні постановки”, – розповів Григорів.

Читайте також: Роман Григорів, композитор

У межах програми проекту «NOVA OPERA на великому екрані» покажуть шість постановок, які зафільмував незалежний інтернет-телеканалу beTV. Серед них –  імпровізаційна опера «Коріолан», опера-реквієм IYOV, опера-цирк «Вавилон», опера-балет «ARK. Ковчег», літургія «Бруклінська меса» та опера «AEROPHONIA». Деякі покази супроводжуватимуть документальні фільми про створення постановок.

Також у межах проекту відбудуться зустрічі з учасниками формації NOVA OPERA та дискусії. Зокрема, 1 лютого після показу опери «Коріолан» можна буде поспілкуватися з її творцем – режисером Владом Троїцьким.

За розкладом подій проекту можна стежити у Facebook.

NOVA OPERA – це формація митців, які об’єдналися у 2014 році з ініціативи режисера Влада Троїцького. У 2018 році їхня опера-реквієм «IYOV» увійшла до Топ-10 найкращих сучасних опер і музичних перформансів світу, перемігши в конкурсі Music Theatre NOW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-