Порошенко цілковито підтримує вибір Шевченківського комітету

Порошенко цілковито підтримує вибір Шевченківського комітету

Укрінформ
Президент Петро Порошенко цілковито підтримує рішення Шевченківського комітету щодо вибору переможців Національної премії імені Тараса Шевченка у 2017 році.

Про це він зазначив, виступаючи на офіційній церемонії вручення премії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу щиро подякувати членам новоствореного Шевченківського комітету за роботу, яку вони провели, щоб визначити претендентів. Я від усього серця вітаю ваше рішення про присудження Національної премії імені Тараса Шевченка 2017 року та повністю приєднуюся до нього", - сказав глава держави.

Зокрема, звертаючись до лауреата премії в номінації “Література” директора видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Івана Малковича, Президент підкреслив, що його книги є "якісним національним продуктом, який відповідає європейським стандартам". Він також підкреслив, що на книгах, виданих під керівництвом Малковича, уже виросло ціле покоління українських дітей, які змалечку полюбили і рідну мову, і свою Батьківщину.

Крім того, Порошенко назвав "глибоким осмисленням поезії Великого Кобзаря" і "справжнім явищем у сучасній музиці" творчість лауреата цьогорічної Шевченківської премії у номінації “Музичне мистецтво” композитора зі Львова Богдани Фроляк.

“Вітаючи цьогорічних шевченківських лауреатів, я хотів би від усього українського народу подякувати всім вам і кожному за те, що ви своїм талантом підживлюєте п’єдестал, на якому стоїть вічно і стоятиме наш Тарас”, - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив переможців премії 2017 року у чотирьох номінаціях. Зокрема, у номінації "Література, публіцистика, журналістика" переможцем став Іван Малкович за книгу віршів "Подорожник з новими віршами"; у номінації "Кіномистецтво" - Степан Коваль за анімаційний серіал "Моя країна - Україна"; у номінації "Музичне мистецтво" - Богдана Фроляк за симфонію-реквієм "Праведная душе...", хорову кантату "Цвіт", музичний твір "Присниться сон мені"; у номінації "Візуальні мистецтва" - Микола Малишко за мистецький проект "Лінія" (скульптура).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-