У Києві відкрили виставку, присвячену жертвам насильницьких зникнень в окупованому Криму

У Києві відкрили виставку, присвячену жертвам насильницьких зникнень в окупованому Криму

Фото
Укрінформ
У будівлі МЗС відкрили виставку «15 викрадених життів», присвячену жертвам насильницьких зникнень на тимчасово окупованих територіях України в АР Крим та Севастополя.

Як передає кореспондент Укрінформу, відкриття приурочене до Міжнародного для жертв насильницьких зникнень.

"15 викрадених життів" включає 15 портретів та історій жертв насильницьких зникнень в окупованому Криму. Серед них: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Ескендер Апселямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арлен Терехов, Руслан Ганієв, Арсен Алієв, Ескендер Ібраїмов та Ервін Ібрагімов. Це не лояльні до окупаційних влади українські та кримськотатарські активісти або родичі когось із них.

У МЗС відкрили виставку «15 викрадених життів» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Захід відкривало МЗС спільно з громадською організацією "КримSOS" в рамках інформаційної кампанії "Find&Free", що спрямована на пошук зниклих і звільнення незаконно затриманих жителів та активістів у Криму і підтримки їх сімей

Читайте також: Кримська платформа може допомогти з деокупацією й інших територій - Зеленський

Загалом, за даними ГО, за весь час російської окупації жертвами насильницьких зникнень в окупованому Криму стали 44 особи, 23 з них були викрадені, але пізніше знайдені живими. Шестеро - були знайдені мертвими.

"Для нас, на жаль, з 14-го року, майже восьмий рік поспіль ця історія є больовою точкою, тому що в нас десятки наших громадян на окупованих територіях і на Донбасі й у Криму вважаються зниклими безвісти. Це не просто статистика. Це про долі людей, про сім‘ї, які досі їх чекають", - зазначила у виступі під час відкриття перша заступниця глави міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Читайте також: В Україні досі не створили реєстр зниклих безвісти - Офіс омбудсмена

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародний день жертв насильницьких зникнень МЗС закликало світову спільноту привернути увагу до долі викрадених чи безвісти зниклих на тимчасово окупованих РФ територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-