Кримська платформа може допомогти з деокупацією й інших територій - Зеленський

Кримська платформа може допомогти з деокупацією й інших територій - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що Кримська платформа може бути майданчиком для деокупації не лише Криму, але й інших територій та розв'язання регіональних конфліктів.

Про це він заявив під час спільної з президентами Молдови, Польщі та Румунії в Кишиневі заяви для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кримська платформа може стати майданчиком пошуку шляхів деокупації й інших територій та розв'язання інших регіональних конфліктів. Лише об'єднавши зусилля наші держави стають сильнішими і можуть швидко досягти бажаного результату", - зазначив Президент.

Водночас Зеленський підкреслив, що Україна і Молдова відзначають 30-ті річниці Незалежності у непростих безпекових умовах, які продовжують випробовувати країни на міцність.

Читайте також: Зеленський узяв участь у військовому параді в Кишиневі

Візит Президента України до Республіки Молдова / Фото: Офіс Президента

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з візитом у Кишиневі з нагоди 30-ї річниці Незалежності Молдови.

23 серпня в Києві за участю 46 іноземних делегацій відбувся установчий саміт Кримської платформи, у результаті якого будо схвалено підсумкову декларацію.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-