СКУ закликав НАТО підтримати прискорене надання членства для України

СКУ закликав НАТО підтримати прискорене надання членства для України

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) разом з українськими громадами у країнах-членах НАТО закликає до прискореного вступу України до Північноатлантичного Альянсу, а лідери громад закликають уряди своїх країн підтримати заявку України на швидкий вступ. 

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті СКУ.

«Членство України у НАТО є ключовим для того, щоб зупинити триваюче вторгнення та нищення України росією. Це також адекватна відповідь на спроби путіна здійснити незаконну анексію чотирьох українських регіонів, які наразі перебувають під російською окупацією», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

СКУ закликає лідерів усіх країн-членів НАТО дотриматись політики відкритих дверей, про яку неодноразово заявляли лідери Альянсу, та підтримати заявку України, оскільки такий крок лише посилить увесь військово-політичний блок. 

Читайте також: СКУ закликав посилити санкції проти росії у відповідь на «референдуми»

«Збройні Сили України воюють не лише за свободу та незалежність України, а й за свободу Європи та усього Вільного Світу, за цінності, які лежать в основі нашого права жити у демократичних суспільствах, які шанують права людини. Нинішня боротьба України не була б такою успішною, якби не потужна військова, фінансова та політична підтримка від західних урядів. Україна де-факто вже є частиною Альянсу. Прийшов час закріпити це де-юре», – зауважив президент СКУ. 

Наголошується, що Україна дістає військову підтримку практично від усіх країн-членів НАТО, що дозволило українській армії пройти стрімку модернізацію від радянських стандартів до західних в умовах ведення оборонної війни. Україна та її Збройні Сили продовжують тісно координувати свої дії із західними союзниками, що наочно демонструє, що країна, фактично, вже є частиною Альянсу.   

Читайте також: СКУ закликав Генасамблею ООН створити міжнародний трибунал для росії

«Завдяки прискореній процедурі вступу, за якою наразі рухаються Фінляндія та Швеція, Україна могла б долучитись до Альянсу значно швидше, ніж багато інших країн, яким раніше довелось витратити чимало часу на дотримання формальностей. Станом на сьогодні вже 11 країн-членів НАТО оголосили про свою підтримку швидкої інтеграції України, а саме: Канада, Хорватія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Північна Македонія, Чорногорія, Польща, Румунія та Словаччина. Утім, рішення про вступ України до НАТО потребує консенсусу поміж усіма 30 країнами-членами», – йдеться в заяві.  

Павло Ґрод заявив, що у Заходу не має бути ілюзій: смертоносний режим путіна вже приніс гібридну війну до решти Європи, зокрема, у вигляді енергетичного шантажу та нещодавньої диверсії у Балтійському морі. Росію необхідно зупиняти негайно, інакше ці акти агресії лише посилюватимуться. Вступ України до НАТО допоможе досягти цієї мети»

 «Ми закликаємо усіх лідерів НАТО підтримати заявку України на вступ. Ми також закликаємо українців та усіх друзів України у країнах-членах НАТО активно адвокувати набуття Україною членства в організації!», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Фото: theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-