Голова МЗС Кулеба зустрівся з делегацією Світового конгресу українців

Голова МЗС Кулеба зустрівся з делегацією Світового конгресу українців

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з делегацією Світового Конгресу Українців на чолі з президентом Павлом Ґродом і подякував керівництву СКУ за значний внесок у підтримку Збройних Сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Управління закордонного українства МЗС України.

Своєю чергою СКУ поінформував, що вони посідають третє місце серед громадських організацій-донорів, які допомагають Україні. Після початку повномасштабної війни Росії проти України СКУ в рамках кампанії #UniteWithUkraine надали військову та гуманітарну допомогу загальним обсягом у 55 млн дол. США. Зокрема у рамках енергетичного проєкту Energize Ukraine СКУ передало Україні обладнання, трансформатори, спецвантажівки на суму більше ніж 1,5 млн дол. США.

У відповідь Дмитро Кулеба подякував СКУ за системну, послідовну підтримку.

Міністр підтвердив підтримку запровадження в Україні множинного громадянства, а також наголосив на важливості збереження зв’язку українців, які вимушено виїхали за кордон, із рідною країною: «Множинне громадянство – це не про географію, а про єдність України та всього українського народу. Україна скрізь, де є українці».

При цьому він наголосив, що будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене.

Читайте також: Президент СКУ виступив у Києві на науковій конференції про Голодомор

Глава МЗС закликав СКУ і надалі активно поширювати правду про Голодомор і працювати над тим, щоб ще більше країн та організацій визнали та засудили цей геноцид радянського режиму проти українців.

«Завдяки нашим спільним зусиллям парламенти 28-ми країн світу вже визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. Ми не зупиняємося на цьому та продовжуємо працювати над розширенням географії визнання Голодомору», – наголосив Дмитро Кулеба.

Своєю чергою Павло Ґрод розповів про пріоритети діяльності СКУ на наступні чотири роки. Він представив ініціативу #ShineALight (Запали свічку) та проєкт зі створення мережі нащадків Голодомору «Ми пам’ятаємо» з метою вшанування пам’яті про мільйони жертв Голодомору-геноциду.

Нагадаємо, зустріч із делегацією Світового конгресу українців також провів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Сторони обговорили об’єднання зусиль навколо ключових тем: забезпечення України зброєю, фінансова підтримка та відновлення. Окремо торкнулися потреб гуманітарного розмінування.

Фото: Управління закордонного українства МЗС України / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-