СКУ закликав посилити санкції проти росії у відповідь на «референдуми»

СКУ закликав посилити санкції проти росії у відповідь на «референдуми»

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликає застосувати проти росії потужніші санкції у відповідь на незаконні «референдуми» та заплановану анексію окупованих українських територій.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована на сайті СКУ.

Світовий конґрес українців висловив обурення проведенням російськими загарбниками 23-27 вересня зрежисованих референдумів на окупованих українських територіях.

«Ми закликаємо світову спільноту надати спільну жорстку відповідь на цей новий етап брутального демонстративного порушення міжнародного права з боку російської федерації, яка готується здійснити незаконну анексію частин українських регіонів», – закликали в Конґресі.

Президент СКУ Павло Ґрод назвав поведінку росії на окупованих територіях України абсурдною та деструктивною, а також такою, що не має нічого спільного з правом, законодавчими процедурами або демократією.

«Нинішні референдуми були лише лицемірними шоу, проведеними під дулами кулеметів у спробі хоча б якось «легітимізувати» незаконну анексію української території – точно так само, як і у Криму у 2014», – заявив він.  

Читайте також: СКУ закликав Генасамблею ООН створити міжнародний трибунал для росії

Павло Ґрод наголосив, що міжнародна спільнота має негайно відреагувати на нові кроки росії, спрямовані на демонтаж сучасного міжнародного порядку та міжнародного права, а також на триваючий геноцид народу України.

«Ми закликаємо уряди країн світу відкинути будь-які спроби нелегальної анексії українських територій з боку держави-агресора та впровадити ще жорсткіші санкції, щоб задушити смертоносний путінський режим!», – додав він. 

Також у СКУ запропонували конкретні кроки, якими можна зупинити путінську росію:  

  • Визнання росії країною-спонсором тероризму; 
  • Впровадження проти росії глибинних санкцій, у тому числі більших обмежень проти російського палива та енергії; 
  • Визнання російських воєнних злочинів в Україні геноцидом проти народу України; 
  • Негайне створення Міжнародного трибуналу з воєнних злочинів для розслідування російських злодіянь в Україні; 
  • Забезпечення Збройних Сил України усім озброєнням та засобами, яких вони потребують для того, щоб вигнати російських окупантів та звільнити усі українські землі. 

Як повідомляв Укрінформ, російська окупаційна адміністрація 23-27 вересня провела на території Луганської, Донецької, Херсонської й Запорізької областей фіктивні «референдуми» щодо приєднання цих територій до росії. 

Нагадаємо, раніше СКУ закликав міжнародну демократичну спільноту засудити фейкові референдуми путіна та продовжити підтримку народу України та ЗСУ у той час, коли вони перехоплюють стратегічну ініціативу на полі бою у боротьбі за свободу та незалежність своєї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-