СКУ закликав світ засудити фейкові референдуми путіна

СКУ закликав світ засудити фейкові референдуми путіна

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликав міжнародну демократичну спільноту засудити фейкові референдуми путіна та продовжити підтримку народу України та ЗСУ у той час, коли вони перехоплюють стратегічну ініціативу на полі бою у боротьбі за свободу та незалежність своєї країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конґресі наголосили, що українське військо продовжує послідовно визволяти окуповані російською федерацією території і наразі стає очевидним, що Україна переможе у цій війні. Намагаючись зберегти власне політичне обличчя та розкрутити маховик дезінформації, російський диктатор путін вчинить спробу провести зрежисовані фейкові референдуми на окупованих територіях у період 23-27 вересня 2022 року.

«Росія програє війну і намагається нині підвищити політичні ставки шантажуючи та залякуючи Україну та її союзників можливою анексією окупованих українських територій через зрежисовані фейкові референдуми. Утім, міжнародна демократична спільнота мусить не дати ввести себе в оману цим путінським блефом. Україна не вестиме перемовин з російськими військовими злочинцями, ґвалтівниками та мародерами. А до будь-якої країни, яка визнає ці бутафорські референдуми, міжнародною спільнотою мають бути застосовані каральні санкції», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

СКУ також закликав міжнародну спільноту негайно надати Україні необхідне спеціальне озброєння та економічну підтримку, щоб її Збройні Сили могли якомога скоріше звільнити український народ з-під геноциду, який росія вчиняє на окупованих територіях.

Нагадаємо, СКУ закликав ООН і Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) негайно вжити необхідні заходи для створення демілітаризованої зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), що перебуває під російською окупацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-