СКУ закликав Генасамблею ООН створити міжнародний трибунал для росії

СКУ закликав Генасамблею ООН створити міжнародний трибунал для росії

Відео
Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликав Генасамблею ООН вжити заходів для створення Міжнародного трибуналу з воєнних злочинів, який притягне до відповідальності росію, її керівництво та всіх відповідальних або причетних до воєнних злочинів і злочинів проти народу України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«СКУ закликає ООН вжити рішучих каральних заходів, щоб припинити геноцид росії проти українського народу. Якщо великим державам не перешкоджати анексувати території, порушувати права людини, розпочинати війни проти малих держав, жодна нація у світі більше ніколи не почуватиметься в безпеці», – заявив президент СКУ Павло Ґрод, перебуваючи в Нью-Йорку на 77-му засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Він наголосив, що світ на власні очі бачить тортури, зґвалтування та вбивства, які чинить росія проти українського народу на окупованих територіях, тож не можна стояти осторонь.

Читайте також: СКУ закликав створити демілітаризовану зону навколо ЗАЕС

«Ми не можемо стояти осторонь – ми повинні діяти – ми повинні закликати всі уряди світу надати Україні засоби для негайного звільнення окупованих територій України. Є потреба в максимальному озброєнні, потрібна економічна підтримка та більш жорсткі санкції, а також ізоляція росії та її прихильників. Ми повинні припинити цей геноцид зараз», – закликав президент СКУ.

У Конґресі нагадали, що в Україні військовослужбовці рф здійснюють жахливі воєнні злочини та звірства, такі як масові тортури, зґвалтування та вбивства мирних жителів. У березні-квітні 2022 року, під час різанини в Бучі на Київщині, було навмисно розстріляно понад 1300 українців. Виявлені масові поховання у місті Ізюм та інших районах Харківської області, нещодавно звільнених українською армією, шокували світ.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців закликав міжнародну демократичну спільноту засудити фейкові референдуми путіна та продовжити підтримку народу України та ЗСУ у той час, коли вони перехоплюють стратегічну ініціативу на полі бою у боротьбі за свободу та незалежність своєї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-