У Маріуполі вперше за десятки років від зневоднення померла дитина – Зеленський

У Маріуполі вперше за десятки років від зневоднення померла дитина – Зеленський

Укрінформ
У місті Маріуполь вперше за десятки років, імовірно, вперше з часів Другої світової війни внаслідок гуманітарної катастрофи від зневоднення померла дитина.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу. 

"Маріуполь – мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби. Його оточили, заблокували. Спеціально виснажують, спеціально катують. Окупанти свідомо відключають звʼязок. Свідомо блокують підвезення їжі, постачання води, відключають електрику. В Маріуполі вперше за десятки років, вперше, мабуть, з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитинка", – поінформував глава Української держави. Він звернувся до міжнародних партнерів: "Почуйте мене сьогодні, шановні партнери! Від зневоднення померла дитина у 2022 році!".

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 березня захисники Маріуполя зупиняють намагання ворога прорватися у місто. Місто і досі без освітлення, води, газу і зв'язку.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-