ТКГ домовилася про повернення до режиму «тиші» на сході України

ТКГ домовилася про повернення до режиму «тиші» на сході України

Укрінформ
Українська делегація у ТКГ повідомила, що на черговому засідання сторони досягнули спільного розуміння необхідності відновлення режиму припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомляє у Телеграмі.

«Сьогодні, 22 грудня, відбулося останнє у цьому році засідання Тристоронньої контактної групи, яке дає змогу засвідчити стриманий оптимізм щодо можливої деескалації ситуації на Донбасі та розблокування мирного процесу. На засіданні було досягнуто спільного розуміння необхідності відновлення дії режиму припинення вогню в межах відповідних заходів, узгоджених 22 липня 2020 року, що засвідчується, зокрема, й представниками ОБСЄ», - ідеться у повідомленні.

Виконувач обов'язків першого заступника глави делегації України в ТКГ Андрій Костін зазначив: «Уперше за довгий час відчувається реальна можливість забезпечити тишу на лінії дотику в Донецькій і Луганській областях. Українська сторона повністю готова до цього. Важливо, що ми побачили готовність іншої сторони до цього кроку».

На думку делегації, особливо важливим цей результат є з огляду на прийдешні зимові свята.

«Для наших громадян традиційно зустрічати Різдво та Новий рік у спокої й разом з найближчими людьми. Безпековий компонент усвідомлюється як визначальний. Здатність гарантувати стовідсоткове виконання відповідних обіцянок та реалізувати заходи з посилення режиму припинення вогню, погоджені 22 липня минулого року, означатиме й можливість пройти шляхом миру та через інші необхідні пункти», - наголосили в ТКГ.

Українська сторона також продовжує працювати в усіх доступних форматах для звільнення утримуваних осіб, відкриття КПВВ, забезпечення реалізації інших домовленостей в інтересах усіх українців по обидва боки лінії дотику.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем висловив сподівання, що на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи буде вирішено три основні питання, у тому числі припинення вогню та обмін утримуваними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-