Міноборони побудує 360 сховищ для зберігання ракет і боєприпасів

Міноборони побудує 360 сховищ для зберігання ракет і боєприпасів

Укрінформ
Найближчим часом передбачено будівництво понад 360 сховищ захищеного типу для зберігання ракет і боєприпасів. Наразі у захищені сховища укрито 100% снарядів до реактивних систем залпового вогню.

Про це заявив виконуючий обов’язки начальника озброєння ЗСУ Валерій Стецюк під час робочої поїздки до 48-го арсеналу ЗСУ, що в Калинівці Вінницької області, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Питання утримання боєзапасу і ліквідації наслідків, які трапились на арсеналах, стоїть дуже гостро. З метою створення безпечних умов зберігання боєприпасів на даний час в ЗСУ прийнято рішення щодо будівництва та реконструкції арсеналів, які на даний час знаходяться в Збройних силах... Передбачено будівництво понад 360 сховищ захищеного типу для зберігання ракет і боєприпасів. У 2018 році прийнято рішення щодо будівництва і початку робіт на трьох арсеналах, де передбачено будівництво близько 130 сховищ», - повідомив Стецюк.

Щодо переміщення боєприпасів, начальник озброєння поінформував, що з початку 2014 року вже переміщено близько 360 тис. т боєприпасів, у тому числі і з лівобережної України. Зокрема, з початку 2019 року переміщено понад 33 тис. т боєприпасів та авіаційних засобів ураження. В захищені сховища транспортували вже понад 170 тисяч ракет та боєприпасів, що дозволило укрити 100% реактивних снарядів до реактивних систем залпового вогню. Крім того, переукупорено понад 30 тис. т боєприпасів.

Читайте також: ЗСУ випробовують вітчизняний паливозаправник на базі шасі Богдан

Щодо розмінування та очищення на об’єктах зберігання боєзапасу, де сталися надзвичайні події, то, як повідомили під час відвідування, вибухонебезпечні предмети, які належать до другої категорії небезпеки, знищуються на визначених майданчиках технічної території. Боєприпаси ж першої категорії, які можна транспортувати, знищуються на визначених полігонах ЗСУ. Групами розмінування здійснюється поверхневе очищення технічних територій військових частин від вибухонебезпечних предметів.

Загалом в Україні очищено 735 га технічних територій. Так, на 65-ій центральній артилерійській базі зберігання ракет і боєприпасів, що знаходиться в Балаклії, очищено 162 га (44%); на 48-му арсеналі в Калинівці Вінницької області – 526 га (91%); на 6-ій центральній артилерійській базі зберігання ракет і боєприпасів в Ічні – 47 га (13%).

Як повідомили в Генштабі, триває робота і з очищення від дерев та кущів 5-метрових заборонених зон навколо технічних територій об’єктів зберігання боєзапасу. Наразі вирішується питання щодо зміни цільового призначення земельних ділянок (50-метрових зон), які належать державним лісовим господарствам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-