ЗСУ випробовують вітчизняний паливозаправник на базі шасі Богдан

ЗСУ випробовують вітчизняний паливозаправник на базі шасі Богдан

Укрінформ
На Чернігівщині проводяться випробування нового українського військового автопаливозаправника, розробленого на заміну російського.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив військовий речник Міноборони України в м. Чернігові Олександр Штупун.

"Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що в Чернігові, проводять визначальні відомчі випробування українського автопаливозаправника АПЗ-8 на базі шасі Богдан-53162", - поінформував Штупун.

За його словами, потреба в такій машині назріла давно. Адже в армії і досі використовується радянська й застаріла техніка для паливо-мастильних матеріалів. Основний паливозаправник Сухопутних військ - машина АТМЗ-5,5 на базі російського Уралу-4320, всі комплектуючі до якого виготовляє країна-агресор.

"Український зразок має ємність 8 кубометрів та китайський мотор, який за багатьма параметрами кращий за російський, особливо за викидами - вони в 10 разів нижчі за норму. В цій машині шланги для заправки пальним намотані на пружинні барабани, що мають стопорний пристрій. В АТМЗ-5,5 рукави складаються в бічні кармани - їх треба витягти, зістикувати один з одним, приєднати до цистерни. Це все час, який під час бойових дій на вагу золота. З пружинним барабаном з'єднання робиться за лічені секунди", - процитував Штупун начальника науково-дослідної лабораторії автомобільної техніки загального призначення ДНДІ ВС ОВТ Геннадія Нікіфорова.

Читайте також: Укроборонпром створив нову БТР-3КШ з автоматизованою системою управління

На етапі відомчих випробувань військові науковці радять виробникові встановити тахометр на місці оператора позаду цистерни, обладнати місце для кріплення зброї в кабіні, знизити загальну висоту автомобіля тощо. Після відповідних доопрацювань паливозаправник повернуть для подальших досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-