Росія готується до масштабного наступу на Україну — командувач ОС

Росія готується до масштабного наступу на Україну — командувач ОС

Укрінформ
Росія, найімовірніше, готується до масштабного наступу на Україну, про що свідчать, зокрема, суттєве збільшення на кордоні кількості російських танків, авіації, ДРГ.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв британському військовому журналісту Аскольду Крушельницькому, повідомляє «Новое время».

"По-перше, вони збільшили кількість військ у зоні конфлікту. Наприклад, там, де було вісім тактичних батальйонів біля українсько-російського кордону, їх стало дванадцять. І це тільки в моїй зоні відповідальності", - сказав Наєв.

За його словами, Росія також істотно збільшила кількість авіації, готової до дій з повітряних баз по інший бік лінії фронту, біля Донецька.

Читайте також: МЗС не буде реєструвати спостерігачів від Росії на вибори президента — Клімкін

Ключовим доказом агресивних планів противника, на думку Наєва, є те, що у Донецькій і Луганській областях з'явилися російські диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ). Зокрема, українські військові виявили особливий тип супутникового зв'язку, який використовується старшим офіцерським складом російської армії. Присутність російських генералів доводить, що відбувається перегрупування військ, а це, найімовірніше, підготовка до наступу.

"Їхні розвідувальні потужності збільшилися втричі: більше ДРГ, більше груп перехоплення радіопереговорів, більше шпигунів. Так відбувається, як правило, напередодні наступу", - наголосив командувач ОС.

Наєв також переконаний, що напад на українські кораблі в районі Керченської протоки – це частина російського плану щодо взяття під контроль усього узбережжя Азовського моря і розширення зони присутності Росії в західному напрямку, через Маріуполь і до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-