Воєнний стан дозволить якнайшвидше відреагувати у разі вторгнення - Порошенко

Воєнний стан дозволить якнайшвидше відреагувати у разі вторгнення - Порошенко

Укрінформ
Україна вже зараз має посилити свою оборону, і воєнний стан запроваджується саме з цією метою.

На цьому наголосив Президент України під час звернення до українців у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо посилити оборону прямо зараз, яка в разі вторгнення дозволить нам якнайшвидше відреагувати, якнайшвидше мобілізувати всі ресурси. Тим більше, що хлопці і дівчата з першої черги резерву, які вже мають бойовий досвід, готові хоч зараз пакувати рюкзаки. І ресурси будуть мобілізовані - і людські, і збройні, і фінансові", - сказав Порошенко.

Він підкреслив при цьому, що воєнний стан не означає оголошення війни, він вводиться винятково з метою посилення оборони України на тлі зростаючої агресивності з боку Росії.

"Наш спільний обов'язок, в першу чергу мій як Верховного головнокомандувача, - захистити Україну. І захист України - це не лише захист території чи військової техніки. Це насамперед захист людей. Ми маємо бути максимально готові до будь-яких дій з боку нашого агресивного, неврівноваженого і, на жаль, доволі передбачуваного сусіда. Йдеться, зрозуміло, і про захист людей на право вільного вибору. Лише надійна оборона, лише подвоєння й потроєння наших оборонних зусиль і гарантує той мир, який потрібен в тому числі і для проведення виборів", - зазначив Президент.

Читайте також: Розвідка каже про загрозу російського вторгнення - Порошенко

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-