Авіаносець Carl Vinson прибуде в Японське море за кілька днів – Пенс

Авіаносець Carl Vinson прибуде в Японське море за кілька днів – Пенс

Укрінформ
Американський авіаносець Carl Vinson на чолі ударної групи протягом ближчих днів прибуде в Японське море, де ситуація залишається напруженою через провокаційну поведінку правлячого режиму Північної Кореї.

Про це заявив під час візиту до Австралії віце-президент США Майк Пенс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що вони (ударна група на чолі з авіаносцем Carl Vinson – ред.) перебуватимуть на позиції в Японському морі протягом кількох днів, до кінця нинішнього місяця", - заявив віце-президент США, перебуваючи в Сіднеї.

У цьому зв'язку він підкреслив, що Сполучені Штати демонструють безперечну підтримку союзників у регіоні з метою забезпечення їхньої безпеки від потенційної загрози з боку КНДР. "Режим Північної Кореї не повинен мати сумнівів, що Сполучені Штати мають ресурси, персонал та є присутніми в цьому регіоні світу", - заявив Пенс.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп на початку квітня заявив, що відправляє "армаду" кораблів в регіон біля Північної Кореї. Йшлося про ударну групу на чолі з Carl Vinson. Однак, як з'ясувалося потім, авіаносець не одразу відправився в бік Японського моря – він взяв участь у військово-морських навчаннях поблизу Австралії, після чого вирушив у північному напрямі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-