Кількість доларових мільярдерів у Росії за рік збільшилася на 19 - Forbes

Кількість доларових мільярдерів у Росії за рік збільшилася на 19 - Forbes

Укрінформ
Статки росіян зі списку Forbes збільшилися за рік на 100 мільярдів доларів. А кількість доларових мільярдерів у Росії, за даними видання, за рік збільшилася на 19 осіб.

Такого висновку дійшли експерти Forbes, які склали щорічний рейтинг. 

Сукупні статки 200 найбагатших бізнесменів Росії збільшилися за рік на 100 мільярдів доларів - до 460 мільярдів. Аркадій Ротенберг (власник «Стройгазмонтажа», контролює систему «Платон») піднявся у рейтингу на 36 позицій. Кількість доларових мільярдерів у Росії, за даними видання, за рік збільшилася з 77 до 96.

Розмір статків, необхідних для потрапляння до списку 200 найбагатших бізнесменів, виявився рекордно високим - 500 мільйонів доларів (роком раніше 350 мільйонів доларів).

Зростання вартості активів учасників рейтингу Forbes пояснює різким зростанням курсу рубля у лютому 2017 року, коли бралися дані про біржові котирування акцій для визначення розміру статків, а також сприятливою кон'юнктурою сировинних ринків.

Список 200 найбагатших бізнесменів Росії у 2017 році, як і роком раніше, очолив Леонід Міхельсон - співвласник газовидобувної компанії «Новатэк». Його статки Forbes оцінив у 18,4 мільярда доларів (+4 мільярди доларів за рік). На другому місці - власник «Северстали» Олексій Мордашов із статком у 17,5 мільярда доларів (+6,6 мільярда доларів і чотири позиції у рейтингу). Третім став власник Новолипецького металургійного комбінату (НЛМК) Володимир Лісін з 16,1 мільярда доларів (+6,8 мільярда доларів і п'ять позицій у рейтингу).

Одним із лідерів зі зростання статків за рік серед 50 найбагатших бізнесменів РФ виявився Аркадій Ротенберг. Порівняно з минулим роком він піднявся у рейтингу відразу на 36 позицій, продемонструвавши зростання статків на 1,6 мільярда доларів за рік. Із статком у 2,6 мільярда доларів Ротенберг посідає у рейтингу 2017 року 39-е місце.

Власник «Тинькофф Банка» Олег Тиньков піднявся у рейтингу Forbes на 90 позицій і посів 79-е місце. За оцінкою видання, статки Тинькова за рік збільшилися майже в 2,5 раза до 1,2 мільярда доларів.

«Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга займається, серед іншого, будівництвом моста через Керченську протоку - одним із найбільших інфраструктурних проектів у РФ. Аркадій Ротенберг і його брат Борис (94-е місце у рейтингу Forbes із статком в 1 мільярд доларів) входять, як вважають, до близького кола президента РФ Володимира Путіна. Син Аркадія Ротенберга Ігор є співвласником компанії, що займається системою збору плати за проїзд вантажівок федеральними трасами - «Платон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-