На нових банкнотах РФ буде скандальний космодром і окупований Крим

На нових банкнотах РФ буде скандальний космодром і окупований Крим

Укрінформ
На нових російських банкнотах змалюють пам'ятки окупованого Криму - пам'ятник затопленим кораблям в Севастополі і вид на Херсонес Таврійський.

Таке рішення ухвалила рада директорів Центрального банку РФ, йдеться в прес-релізі ЦБ РФ.

"На банкноті номіналом 200 рублів буде розміщено символи Севастополя - зображення пам'ятника затопленим кораблям і вид на Херсонес Таврійський, а на банкноті номіналом 2000 рублів з'являться знамениті місця Далекого Сходу - міст на острів Руський у Владивостоку і космодром Восточний в Амурській області", - йдеться в повідомленні.

Радою директорів Банку Росії було прийнято рішення за підсумками загальноросійського конкурсу. Нові банкноти достоїнством 200 і 2000 рублів надійдуть в обіг наприкінці 2017 року.

Восени минулого року в прямому ефірі телеканалу "Россия 1" за підсумками голосування за символи для нових банкнотів було оголошено, що переможцями стали пам'ятки Далекого Сходу і Севастополя.

Нагадаємо, Севастополь, як і весь Крим, був окупований Росією в лютому-березні 2014 рік. Під час багатолітніх будівельних робіт на космодромі Восточний і острові Руський на Далекому Сході РФ були виявлені множинні факти корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-