США звинуватили родичів Пан Гі Муна в хабарництві

США звинуватили родичів Пан Гі Муна в хабарництві

Укрінформ
Прокуратура Сполучених Штатів звинуватила племінника та брата колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна в хабарництві.

Про це повідомляє Reuters.

«Прокуратура США у вівторок пред’явила звинувачення двом родичам колишнього генсека ООН Пан Гі Муна в організації схеми підкупу посадовця з Близького Сходу у зв’язку з намаганням продати за 800 млн доларів будівельний комплекс у В’єтнамі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, племінник колишнього генсека був спочатку заарештований, а згодом відпущений під заставу в 250 тис. доларів. Натомість брата колишнього генерального секретаря влада не арештовувала.

За інформацією прокуратури, родичі Пан Гі Муна намагалися за рахунок підкупу вмовити чиновника однієї з близькосхідних країн організувати придбання будівельного комплексу у В’єтнамі за державний кошт. При цьому, брат та племінник екс-генсека розраховували отримати багатомільйонну комісію з угоди про продаж на суму до 800 млн доларів. 

Сам Пан Гі Мун, за словами його речника, був «здивований» цією справою і нічого про неї не знав.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2017 року дев’ятим генеральним секретарем Організації об’єднаних націй став португалець Антоніу Гутерріш, змінивши корейця Пан Гі Муна, який був генеральним секретарем ООН з 1 січня 2007 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-