Меркель: У боротьбі з тероризмом ми вийдемо переможцями

Меркель: У боротьбі з тероризмом ми вийдемо переможцями

Укрінформ
Німецькі керівники пообіцяли Франції всю можливу солідарність і запевнили, що спільними зусиллями людство вийде переможцем у боротьбі з тероризмом.

Про це, зокрема, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, яка бере участь у саміті ЄС-Азія (ASEM) в Улан-Баторі, повідомляє в Твіттері прес-секретар глави уряду.

"Я твердо переконана, що, незважаючи на всі труднощі, ми цю війну (з терором) виграємо", - заявила Меркель.

Вона зазначила, що словами важко передати те, що німців і всіх в ці важкі, наповнені болем години, після "масового вбивства в Ніцці" пов'язує з французькими друзями. "Національне свято, день національної Гордості, стало тепер і днем національної жалоби", - сказала канцлер.

При цьому Меркель підкреслила, що хоча життя загиблих не повернеш, Франції зараз вкрай важлива солідарність, в тому числі всіх людей в Німеччині, усіх країн у боротьбі з тероризмом. "Німеччина в боротьбі з тероризмом стоїть на боці Франції, також як і багато інших", - запевнила вона.

Федеральний президент Йоахім Гаук у посланні французькому колезі і народу написав: "День 14 липня, коли Франція відзначає своє національне свято, яке є символом цінностей Французької Революції, які також є нашими цінностями". Таким чином, підкреслює глава німецької держави, "напад у Франції є нападом на весь вільний світ".

Міністр закордонних справ ФРН, який був "шокований", також запевнив, що Берлін в ці хвилини "твердо стоїть на боці французьких друзів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-