У Лівані під час патрулювання кордону дістали поранення троє спостерігачів ООН

У Лівані під час патрулювання кордону дістали поранення троє спостерігачів ООН

Укрінформ
Троє спостерігачів миротворчої місії ООН і їхній перекладач були поранені під час пішого патрулювання кордону на півдні Лівану в суботу, коли поруч з ними розірвався снаряд.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Обстріл миротворців є неприйнятним, йдеться в заяві Тимчасових сил ООН в Лівані (UNIFIL), які допомагають контролювати ізраїльсько-ліванський кордон. У заяві наголошується, що безпека персоналу ООН повинна бути гарантована.

Поранені співробітники були доправлені до лікарні. Причину вибуху розслідують.

"Згідно з міжнародним гуманітарним правом, усі сторони несуть відповідальність за забезпечення захисту некомбатантів, включаючи миротворців, журналістів, медичний персонал і цивільне населення. Ми повторюємо наш заклик до всіх сторін припинити нинішні інтенсивні перестрілки", - заявили у UNIFIL.

Два джерела в силових структурах повідомили агентству Reuters, що спостерігачі були поранені нібито в результаті ізраїльського удару, але ізраїльські військові заперечують, що обстріл вівся саме по цьому району.

Читайте також: Внаслідок ізраїльського удару по «Хезболлі» в Лівані загинуло семеро людей

"Всупереч повідомленням, (ізраїльські військові – ред.) не завдавали удару по автомобілю UNIFIL в районі Рмейш сьогодні вранці", - йдеться в повідомленні.

Ізраїльські військові і пов'язана з Іраном "Хезболла", майже щодня обмінюються вогнем через кордон з 7 жовтня, відколи почався нинішній конфлікт в Газі.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю заявила, що під час авіаудару у районі Базуріє на півдні Лівану ліквідовано ймовірного заступника командира ракетного підрозділу угруповання «Хезболла» - Алі Абед Ахсан Наїма.

Фото: U.S. Navy, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-