Канада скасувала виступ в ООН через угоду NAFTA зі Штатами

Канада скасувала виступ в ООН через угоду NAFTA зі Штатами

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд була вимушена перенести свій виступ на Генеральній асамблеї ООН, аби долучитися до переговорів із США щодо угоди NAFTA.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Фріланд, яка перебуває у напруженні останньої стадії перемовин щодо Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, обміняла свій час за трибуною ООН. Джерела в канадському МЗС розповіли, що відкладення її промови пов’язане із торговельними перемовинами, які активізувалися минулого тижня перед дедлайном, що нависає у понеділок”, - стверджує CBC News.

Читайте також: Канада вивчає альтернативи, якщо перемовини щодо NAFTA проваляться

Річ у тім, що в ніч на понеділок США та Мексика синхронно опублікують текст двосторонніх торговельних домовленостей, після чого Канаді буде значно важче до них приєднатися.

“Станом на ранок суботи міністр досі перебувала в Оттаві. Джерела також повідомили CBC News, що посол Канади у США теж прилетів до Оттави, аби приєднатися до концентрованих зусиль”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Канада готова до розірвання вільної торгівлі із США - Фріланд

Зазначимо, що виступ Канади під час загальних дебатів Генасамблеї був запланований на другу половину дня суботи. “За словами джерел, існує висока вірогідність, що комусь іншому, не Христі Фріланд, доведеться виступати від імені Канади”, - наголошується у статті.

Як повідомляв Укрінформ, США та Мексика на початку вересня оголосили про завершення перемовин щодо зони вільної торгівлі та висловили намір до кінця вересня відправити документ на затвердження до парламентів. Аби залишитися стороною угоди, Канада була вимушена терміново підключатися до перемовин, через що Христя Фріланд навіть скоротила свій візит до Європи, зокрема скасувавши зустрічі у Києві та Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-