Канада готова до розірвання вільної торгівлі із США - Фріланд

Канада готова до розірвання вільної торгівлі із США - Фріланд

Укрінформ
Канада ліпше припинить членство у Північноамериканській угоді про вільну торгівлю (НАФТА), ніж погодиться на переукладення угоди на невигідних їй умовах.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наш уряд рішуче налаштований отримати вигідну для канадців угоду і ми переконані, що відсутність угоди - це краще, ніж погана угода”, - сказала Фріланд.

При цьому вона висловила сподівання, що Канаді та США все ж вдасться дійти компромісу.

“Однією з визначальних національних характеристик Канади є здатність до компромісів. Ми робимо це як держава і маємо чудову команду переговорників”, - зазначила міністр.

Читайте також: Торговельна війна Трампа принесла Канаді майже $300 млн

Фріланд також відзначила позитивну атмосферу під час перемовин у Вашингтоні.

“Це вже четвертий тиждень безперервних напружених переговорів. Атмосфера була хорошою. Обидві сторони демонструють прагнення і добру волю, що є дуже позитивним”, - підсумувала глава МЗС Канади.

Читайте також: Австралія зробила ще один крок до масштабної угоди про торгівлю

Як повідомляв Укрінформ, США та Мексика на початку вересня оголосили про завершення перемовин щодо зони вільної торгівлі та висловили намір до кінця вересня відправити документ на затвердження до парламентів.

Аби залишитися стороною угоди, Канада була вимушена терміново підключатися до перемовин, через що Христя Фріланд навіть скоротила свій візит до Європи, зокрема скасувавши зустрічі у Києві та Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-