Торговельна війна Трампа принесла Канаді майже $300 млн

Торговельна війна Трампа принесла Канаді майже $300 млн

Укрінформ
Упродовж останніх двох місяців Канада зібрала із США майже $300 млн у тарифах та зборах, запроваджених у відповідь на введення Вашингтоном торговельних обмежень.

Про це повідомили у Прикордонній службі Канади, пише CBC News.

“Надані підрахунки Прикордонної служби показують, що у липні та серпні 2018 більше $275.5 млн були зібрані у додаткових митах на імпорт американської сталі, алюмінію та інших товарів, у тому числі носовичків, кави, цукрової пудри, підсолоджувачів та газованих напоїв”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Трюдо попередив Трампа про небезпеку “каральних” мит

У міністерстві фінансів Канади наголосили, що направлять виручені кошти на підтримку канадських галузей промисловості, які постраждали від недружніх дій чинної Адміністрації США.

“Ми рішуче налаштовані перерахувати кожен долар, отриманий від взаємних тарифів, на підтримку секторів економіки, що постраждали”, - сказав речник канадського Мінфіна П’єр-Олів’єр Ерберт.

Читайте також: Канада впевнена, що домовиться зі США про вільну торгівлю

CBC News додає, що за цей час американські митники отримали від збільшених імпортних мит на сталь та алюміній більше $2.3 млрд. Проте невідомо, скільки саме були вимушені платити канадські постачальники, оскільки американські мита діють також і на продукцію із Мексики та ЄС.

Читайте також: Трюдо про ухвалення угоди NAFTA: Трамп не завжди дотримується правил

Нагадаємо: на початку літа США неочікувано запровадили додаткові мита на імпорт металу й алюмінію з Канади, Мексики та ЄС, посилаючись на невідому “загрозу національній безпеці”. У Брюсселі, Мехіко та Оттаві відреагували запровадженням власних обмежень на товари із США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-