Трюдо про ухвалення угоди NAFTA: Трамп не завжди дотримується правил

Трюдо про ухвалення угоди NAFTA: Трамп не завжди дотримується правил

Укрінформ
Канаді потрібен чітко виписаний механізм вирішення суперечок у НАФТА, аби захиститися від "мінливості" президента США Дональда Трампа.

Про це в інтерв'ю станції CHED у Едмонтоні заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Очевидно, що ми маємо певні “червоні лінії”, на які канадці не погодяться. Ми повинні залишити механізм вирішення суперечок, прописаний у 19 статті Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, оскільки це гарантуватиме виконання правил, а ми знаємо, що маємо президента (Трампа - ред.), який не завжди дотримується правил так, як вони визначені”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Трамп погрожує припинити вільну торгівлю із Канадою

Він наголосив, що Канада готова повністю відмовитися від членства у NAFTA, якщо не зможе отримати вигідні їй умови.

“Ми не погодимося на те, що маємо підписати погану угоду лише тому, що цього хоче президент. Ми радше покинемо залу перемовин, не підписавши угоди, ніж підпишемо поганий для канадців договір”, - зауважив прем'єр-міністр.

Читайте також: Канада та Штати не домовились щодо NAFTA

Зазначимо, що 19 стаття Північноамериканської угоди про вільну торгівлю дає змогу компаніям, які вважають, що їх продукція була несправедливо обкладена антидемпінговими чи компенсаційними митами, вимагати арбітражу.

Як відомо, у Вашингтоні учора поновилися перемовини між США та Канадою стосовно оновлених умов Північноамериканської угоди про вільну торгівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-