В Арктиці заборонили комерційний вилов риби

В Арктиці заборонили комерційний вилов риби

Укрінформ
Арктичні держави домовилися повністю заборонити комерційну риболовлю на більшості території Північного льодовитого океану.

Про це заявив міністр рибальства, океанів й берегової охорони Канади Домінік Леблан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до цього юридично зобов’язуючого документа, усі сторони домовилися заборонити комерційний вилов риби у центральній частині Північного льодовитого океану до того часу. Тим часом ми працюватимемо над покращенням розуміння екосистеми регіону й встановленням належних заходів захисту та регулювання», - сказав Леблан.

Читайте також: НАТО заявляє про посилення військової присутності Росії в Арктиці

Учасниками перемовин, що завершилися у Вашингтоні, окрім Канади та США, були також Данія, Норвегія, Росія, Китай, Ісландія, Японія, Корея та ЄС.

«Вперше міжнародна угода такого масштабу була досягнута до того, як в обумовленому регіоні почалася комерційна риболовля», - зауважив міністр.

Читайте також: Столтенберг сказав, як реагує НАТО на активізацію Росії в Арктиці

Це рішення залишатиметься чинним протягом наступних 16 років, після чого має поновлювати що п’ять років. Стосується воно арктичних вод на відставні щонайменше 200 км від узбережжя. Це становить приблизно 2.8 млн квадратних кілометрів поверхні, що співставно із площею Середземного моря. Ще кілька років тому ці води були вкриті вічною мерзлотою, однак зміни клімату зумовили те, що цієї зими близько 40% із них були відкриті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-