РФ заважає ООН розслідувати хіматаки в Сирії

РФ заважає ООН розслідувати хіматаки в Сирії

Укрінформ
Росія відхилила заклик США не блокувати в ООН міжнародне розслідування щодо застосування хімічної зброї в Сирії.

Про це пише "Радіо Свобода".

Як повідомили в МЗС РФ, міністр Сергій Лавров під час телефонної розмови з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном "наголосив на неприпустимості політизації" так званого Спільного механізму розслідування ООН і Організації за заборону хімічної зброї, нинішній мандат якої спливає 17 листопада.

Читайте також: Росія вдарила по Сирії крилатими ракетами

2 листопада ціла низка російських посадовців виступила з новою критикою останнього дослідження, яке, зокрема, довело вину урядових збройних сил Сирії в хімічній атаці в Хан-Шейхуні 4 квітня, внаслідок якої загинули майже 90 мирних мешканців.

Зокрема, чільний представник МЗС Росії Михайло Ульянов стверджував, ніби дані цього розслідування «луснули», бо, мовляв, вибух не могла спричинити бомба з сирійського бойового літака. Він назвав «дивним» те, що розслідування звернулося до незалежних експертів, а не до російських, із огляду на те, що сирійські літаки виготовлені в Росії.

Читайте також: Експерти ООН визнали Асада відповідальним за хіматаку в Хан-Шейхуні

Ульянов також стверджував, що сирійський літак узагалі не міг скинути бомбу на Хан-Шейхун, бо пролітав надто далеко від міста.

Раніше Росія разом із Дамаском, навпаки, твердили, що сирійський літак дійсно скинув бомбу на Хан-Шейхун, який був під контролем опозиції, але заявляли, ніби той повітряний удар розбомбив завод чи склад хімічної зброї самої опозиції, що й спричинило отруєння.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-