США отримали офіційне запрошення на зустріч по Сирії в Астані – Держдеп

США отримали офіційне запрошення на зустріч по Сирії в Астані – Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США підтвердив, що російська сторона надіслала їм офіційне запрошення для участі у зустрічі з питань сирійського врегулювання в Астані 23 січня, однак, хто буде там представлений від Вашингтона, досі не вирішено.

Про це заявив у четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наше посольство в Москві отримало запрошення, надіслане з російського МЗС", - підтвердив Кірбі, уточнивши, що офіційний документ вже є в Державному департаменті в Вашингтоні.

Водночас, він сказав, що не має жодної інформації про розпорядження щодо рівня представництва американської делегації в столиці Казахстану. "Отже, ми знаємо, що є запрошення для США взяти участь. Але наскільки я знаю, жодного рішення прийнято не було і, як сказав минулого тижня держсекретар, це вирішить майбутня команда, а не він", - підсумував речник зовнішньополітичного відомства США.

Нагадаємо, минулого місяця Москва і Анкара виступили гарантами перемир'я в Сирії, запровадженого з 30 грудня. Режим тиші неодноразово порушували сирійські урядові війська, через що частина повстанців заявила про призупинення підготовки до мирних переговорів.

Минулої п'ятниці глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що "Сполучені Штати повинні обов’язково бути запрошені" до формату переговорів із сирійського врегулювання в столиці Казахстану. Він також підкреслив, що ця ініціатива вже погоджена з російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-