Росія не проти участі США в переговорах щодо Сирії - МЗС Туреччини

Росія не проти участі США в переговорах щодо Сирії - МЗС Туреччини

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Туреччині заявили, що Росія погодилася із участю Сполучених Штатів у переговорах в Астані стосовно політичного майбутнього Сирії, які відбудуться наприкінці цього місяця.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, інформує Hurriyet Daily News.

"Сполучені Штати повинні обов’язково бути запрошені, і це те, що ми погодили з Росією", - наголосив Чавушоглу журналістам у Женеві після міжнародної конференції щодо Кіпру.

Як очікується, переговори в Астані відбудуться 23 січня.

За словами Чавушоглу, запрошення на переговори, ймовірно, будуть відправлені на наступному тижні, та, зокрема, Вашингтону.

"Ніхто не може ігнорувати роль Сполучених Штатів. І це принципова позиція Туреччини", - підкреслив він.

Як відомо, наприкінці 2016 року Росія спільно з турецькою стороною виступила гарантом перемир'я в Сирії, запровадженого з 30 грудня, однак режим тиші неодноразово порушували сирійські урядові війська, через що частина повстанців заявила про призупинення підготовки до мирних переговорів.

 Москва і Тегеран є близькими прихильниками Башара Асада, сприяючи збереженню його режиму воєнними методами. Анкара ж надає допомогу опозиційним силам у боротьбі проти джихадистів, одночасно протидіючи загонам курдських повстанців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-