Шмигаль обговорив із спецпредставницею США залучення бізнесу до відновлення України

Шмигаль обговорив із спецпредставницею США залучення бізнесу до відновлення України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів першу онлайн-розмову із спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

Прем’єр-міністр зауважив, що Україна зацікавлена в залученні американського бізнесу до відновлення держави.

Шмигаль також поінформував про бачення відновлення країни й озвучив потреби по кожному з пріоритетів rapid recovery: енергетика, розмінування, відновлення житла, критичної інфраструктури й економіки.

Читайте також: У Мінекономіки заявляють про покращення ситуації з прямими іноземними інвестиціями

«Подякував USAID за спільні програми підтримки бізнесу, які сприяють створенню нових робочих місць. Співпрацюємо зі Світовим банком над потребами для післявоєнного відновлення. Наголосив, що заплатити за завдані збитки має агресор. Ключовим інструментом для цього є конфіскація заморожених російських активів для відновлення України», - заявив глава уряду.

За його словами, розвиток логістики є серед важливих елементів економічного зростання. Шмигаль із спецпредставницею США проговорили розширення коридорів солідарності та страхування воєнних ризиків.

«Рухаємося вперед у реформах на шляху до ЄС і НАТО та в диджиталізації. Окремо звернув увагу на ветеранську політику й інтеграцію військових у соціально-економічне життя країни», - заявив Шмигаль.

Прем’єр також подякував Сполученим Штатам за підтримку відновлення України.

Читайте також: Потреби швидкого відновлення України залишаються на рівні $15 мільярдів - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Президент Володимир Зеленський провів зустріч із спеціальним представником Президента США з відновлення України Пенні Пріцкер, під час якої обговорили підтримку найбільш перспективних галузей української економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-