У резиденції посла Японії провели чайну церемонію для українських гостей

У резиденції посла Японії провели чайну церемонію для українських гостей

Фото
Укрінформ
Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда на знак дружби і взаємоповаги між народами Японії та України запросив на традиційну японську чайну церемонію близько 30 українських гостей, серед яких були представники міністерств освіти, закордонних справ, фінансів, молоді та спорту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, чайна церемонія відбулась у суботу, 25 травня, в резиденції посла Японії, а провела її викладачка чайного дійства в Українсько-японському центрі КПІ ім. Ігоря Сікорського Тетяна Глотова.

Перед початком церемонії посол Японії звернувся до гостей українською мовою. Він зазначив, що чайна церемонія є символом японської культури та гостинності. За словами дипломата, вона є справжнім мистецтвом, яке поєднує в собі гармонію, повагу, чистоту та спокій.

«Японська чайна церемонія має багатовікову історію, яка передається з покоління в покоління. Вона вчить нас цінувати прості речі, бачити красу в кожному моменті і дбати про інших. У нашому швидкоплинному світі, де ми часто забуваємо про справжні цінності, така традиція допомагає зупинитися і переосмислити наше життя. Мені дуже приємно, що ми сьогодні маємо можливість поділитися з вами цим важливим елементом нашої культури. Це свідчення нашої дружби і взаємоповаги між народами Японії та України. Я впевнений, що цей захід стане ще одним кроком до зміцнення наших дружніх зв'язків та взаєморозуміння», - сказав Мацуда.

У резиденції посла Японії провели чайну церемонію для українських гостей / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Читайте також: Посол Японії обговорив з главою МВС ситуацію в Харкові та безпекові виклики

Ведуча церемонії розповіла гостям про витоки цієї японської традиції, красу чайного мистецтва, а також пояснила, чому чайна церемонія має проходити у тиші. Гостям також запропонували популярний японський желейний десерт мідзу-йокан, прикрашений білою пташечкою і хмаринкою, якому його автори дали поетичну назву "Крила" за віршем Ліни Костенко.

Читайте також: Клименко і посол Японії обговорили розмінування в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда прийняв 41 українського волейболіста з чоловічої та жіночої збірних перед тим, як вони вирушать на чемпіонат світу з волейболу серед глухих, який вперше проходитиме на Окінаві, Японія, з 21 по 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-