Зеленський обговорив з амбасадорами United24 посилення міжнародної підтримки України

Зеленський обговорив з амбасадорами United24 посилення міжнародної підтримки України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся з амбасадорами фандрейзингової платформи United24, які приїхали до Києва для участі в саміті з нагоди другої річниці її заснування.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, на зустрічі були присутні астронавт NASA Скотт Келлі, актор Міша Коллінз, футболісти Андрій Шевченко та Олександр Зінченко, оператор-постановник гурту Imagine Dragons Тай Арнольд, історик Сергій Плохій, кінорежисер і сценарист Даріус Мардер, режисер і кінопродюсер Даг Лайман.

Глава держави подякував усім причетним до платформи за допомогу Україні.

«Сподіваюся, що й надалі ми можемо розраховувати на вашу підтримку. Важливі збори, результати, але найважливіше – це підтримка людей, їхнього морального духу та стійкості», – сказав Зеленський.

Своєю чергою Міша Коллінз наголосив, що з першого візиту вражений неймовірною стійкістю українців. Він усюди розповідає про те, що немає жодного способу, у який РФ може перемогти таку пристрасть і єдність, що їх демонструють українські громадяни з перших днів війни.

«Сьогодні дуже важливо продовжувати надсилати меседж, що ми не покинемо наших друзів. Ми маємо залишатися з Україною, і це дуже важливо чути українцям», – сказав актор.

Читайте також: United24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи - Зеленський

Перший амбасадор United24 Андрій Шевченко зауважив, що й на прикладі спорту можна помітити, як росіяни намагаються впливати на різні сфери. «І це важлива битва, яку ми разом із колегами маємо виграти. Адже спорт є дуже важливим механізмом, який можна використовувати для різних цілей», – переконаний він.

Астронавт Скотт Келлі наголосив, що кошти, які Сполучені Штати Америки виділяють на оборонну підтримку України, залишаються у США.

United24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи / Фото: Офіс Президента

«Я вважаю, що це величезні інвестиції. І людям у Сполучених Штатах Америки справді потрібно краще це зрозуміти. Це не означає, що ми відправляємо в Україну 60 мільярдів доларів. Більшість цих грошей витрачається у США», – пояснив він.

Читайте також: Зеленський: За два роки платформа UNITED24 втілила в життя понад 100 проєктів

Як повідомляв Укрінформ, фандрейзингова платформа United24 запрацювала 5 травня 2022 року з ініціативи Зеленського. Серед 26 амбасадорів проєкту - актори, режисери, підприємці, музиканти, науковці, спортсмени, астронавт. Платформа United24 за два роки зібрала 650 млн дол. допомоги Україні та об’єднала 110 країн і мільйони людей та компаній. Зібрані кошти спрямували на закупівлю безпілотників різних типів, морських дронів, систем протидії дронам, обладнання для розмінування, інкубаторів для передчасно народжених дітей, автомобілів швидкої допомоги, а також на відбудову мостів, багатоквартирних будинків, шкіл та облаштування укриттів для дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-