Закон про зброю допоможе зменшити кількість злочинів з її застосуванням - Єнін

Закон про зброю допоможе зменшити кількість злочинів з її застосуванням - Єнін

Укрінформ
Законодавче врегулювання обігу зброї покликане сприяти зменшенню кількості правопорушень з її застосуванням.

Таку думку перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін висловив у прямому ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

За його словами, понад 1 мільйон громадян підтримують ідею єдиного законодавства для обігу зброї.

«В Україні вперше за понад 30 років незалежності питання обігу зброї може бути врегульоване не підзаконними актами, а єдиним законом. Під час опитування в «Дії» 59%, а це понад 1 млн користувачів, висловилися за право вільно користуватися короткоствольною зброєю», - нагадав він.

Заступник міністра підкреслив, що за статистикою, правопорушення скоюються саме з використанням незаконної зброї, а тому ухвалення закону може зменшити кількість таких злочинів.

Читайте також: Монастирський пояснив, які питання має врегулювати закон про зброю

«Існує припущення, що разом із прийняттям законопроєкту всі вийдуть зі зброєю на вулицю. Однак законопроєкт не передбачає вільне носіння, а передбачає ваше право на зберігання цивільної вогнепальної зброї. І ми всі чудово розуміємо, що з початком воєнних дій обіг зброї лише зростає, що вигідно насамперед злочинцям. Як показує статистика, злочини і правопорушення, як правило, вчиняються з використанням незареєстрованої зброї», – зазначив Єнін.

Як повідомлялося, у Міністерстві внутрішніх справ вважають за необхідне створити реєстр осіб, яким була видана зброя та зробити його доступним на планшеті для кожного поліцейського, який несе службу на блокпосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-