МЗС висловлює співчуття у зв’язку зі смертю дипломата Крижанівського

МЗС висловлює співчуття у зв’язку зі смертю дипломата Крижанівського

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює глибокі співчуття у зв’язку із смертю Спеціального представника України з питань придністровського врегулювання Віктора Крижанівського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС України.

У зовнішньополітичному відомстві сповістили, що 16 жовтня на 60-му році життя трагічно загинув Спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання.

Зазначається, що Крижанівський навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та аспірантурі Інституту держави і права. Мав науковий ступінь кандидата юридичних наук.

Роботу в МЗС України він розпочав у 1992 році. Працював у сфері багатосторонніх відносин та європейської і євроатлантичної інтеграції в центральному апараті МЗС, направлявся в закордонні довготермінові відрядження до Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні, Постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку.

З 2003 року до 2005 року працював заступником керівника Головного управління з питань зовнішньої політики Адміністрації Президента України. З 2010 року до 2017 року обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Естонській Республіці. З 2017 року був Спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання.

У 2013 році Крижанівському було присвоєно найвищий дипломатичний ранг - Надзвичайного і Повноважного Посла.

За повідомленнями ЗМІ, вранці 16 жовтня у будинку на столичних Осокорках виявили тіло 60-річного чоловіка. За словами сусідів померлого, він працював дипломатом.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство із приміткою «нещасний випадок». Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-