В Україні є близько шести мільйонів доз вакцини CoronaVac - МОЗ

В Україні є близько шести мільйонів доз вакцини CoronaVac - МОЗ

Укрінформ
В Україні понад 2 млн людей отримали щеплення вакциною CoronaVac, в країні наявні близько 6 млн доз препарату.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ. 

"На початок жовтня понад 2 млн українців щепилися вакциною CoronaVac. Наразі країна має близько 6 млн доз цієї вакцини. Вона доступна у центрах масової вакцинації, пунктах щеплень, нею вакцинують мобільні бригади", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначають, що вакцина проти COVID-19 CoronaVac, яку розробила китайська біофармацевтична компанія Sinovac Biotech, - це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

CoronaVac схвалена ВООЗ для екстреного використання і застосовується у 40 країнах, таких як Китай, Туреччина, Аргентина, Бразилія, Мексика, Індонезія, Казахстан, Вірменія, Грузія тощо.

Читайте також: Українцям пропонують дві схеми комбінування вакцин проти коронавірусу

Згідно з результатами чилійського дослідження, проведеного в лютому-квітні 2021 року, ефективність Coronavac/Sinovac становить 65,9% у запобіганні захворюванню на COVID-19 (штами “Альфа” та “Гамма”), 87,5% у запобіганні госпіталізації та 86,3% у запобіганні смерті від ковіду.

Крім того, вакцина довела свою ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті внаслідок захворювання, викликаного штамом “Дельта”. Дослідження серед мешканців Китаю віком 18–59 років виявили, що дві дози вакцини мали ефективність у 59% відсотків проти симптоматичного захворювання на COVID-19, 70,2% проти середньої форми тяжкості захворювання і 100% проти тяжких випадків.

Читайте також: В Україні доступні понад 10 мільйонів доз COVID-вакцини — Шмигаль

Дослідження серед 43,8 тис. людей віком від 70 років у бразильському штаті Сан-Паулу засвідчили, що ефективність Coronavac/Sinovac проти симптоматичної хвороби, викликаної штамом “Гамма”, становила 46,8%, ефективність у запобіганні госпіталізації була 55,5%, проти смерті – 61,2%. При цьому для вікової групи 70-74 роки ефективність проти симптоматичної хвороби становила 59%, проти госпіталізації – 77,6%, а проти смерті – 83,9%. Чим старші були піддослідні, тим нижчою була ефективність.

У МОЗ наголошують, що щеплення вакциною CoronaVac дозволяє подорожувати до 50 країн світу, зокрема до Австрії, Іспанії, Греції, Фінляндії, Швеції, Нідерландів тощо.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 жовтня в Україні повний курс щеплення проти COVID-19 пройшли понад 6 млн осіб.

Фото: oda.zht.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-