У машину Шефіра влучили 18 куль – Геращенко

У машину Шефіра влучили 18 куль – Геращенко

Укрінформ
В автомобіль першого помічника Президента України Сергія Шефіра загалом влучили 18 куль - стрілець цілився у водія, щоб зупинити машину.

Про це в ефірі програми «Право на владу» повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні можу сказати, що на думку експертів - сьогодні цю машину розбирали на частини, - усього влучили 18 куль», - поінформував Геращенко.

Він уточнив, що за задумом організаторів і виконавців злочину, Шефір мав загинути. «Організатори і кілер вибрали єдине місце від місця проживання Шефіра до траси, де автомобіль пригальмовує, є ліс, і де кілер міг сховатися», - зазначив радник міністра.

Читайте також: Замах на Шефіра не є інсценуванням, поліція продовжить шукати докази у лісі - МВС

За його словами, початковим завданням стрільця було уразити водія: «У таких випадках, як учать диверсантів і кілерів, водій, отримуючи кулю, як правило, втрачає управління. Машина стає некерованою, з’їжджає до кювету... І надалі кілер міг би безкарно дострелити всіх, хто у ній знаходився. Саме тому перші постріли припали на лобову частину машини, влучили у капот. Цілилися у водія першопочатково, щоб його зупинити».

Він додав, що кілер почав стріляти, коли машина наблизилася до нього, і водій інстинктивно натиснув на гальма. Але Шефір, перебуваючи на задньому сидінні, сказав йому гнати - і водій натиснув на педаль газу.

Читайте також: Шефір не звертався з проханням про надання державної охорони – УДО

«Машина рвонула уперед, інші кулі потрапили вже їй у бік. Дві з них влучили у стегно водія. І потім через те, що машина прискорилася, у задню частину (авто – ред.), потрапило кілька куль, одна з них пробила колесо», - поінформував радник міністра, додавши що одна з останніх куль, випущена навздогін, влучила у дах автівки.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій дістав поранення. За інформацією МВС, постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб.

Читайте також: У «Слузі народу» замах на Шефіра пов’язують із супротивом корупційної системи

Заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував, що кулі, якими стріляли по автомобілю, не випускалися в Україні та не використовувалися на території нашої держави.

23 вересня у поліції Київщини поінформували, що поліцейські разом із Національною гвардією та працівниками ДСНС обстежують більше 430 гектарів лісу та відпрацьовують найближчі до місця злочину населені пункти. 

Фото: Ірина Венедіктова, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-