Шефір не звертався з проханням про надання державної охорони – УДО

Шефір не звертався з проханням про надання державної охорони – УДО

Ексклюзив
Укрінформ
Управління державної охорони повідомляє, що перший помічник Президента України Сергій Шефір не входить у перелік осіб, до яких здійснюється державна охорона.

Про це повідомили у коментарі кореспонденту Укрінформу у пресслужбі УДО.

«Охорона Шефіру не надається, бо він не входить у перелік осіб, до яких здійснюється державна охорона», - сказали у пресслужбі.

Водночас у відомстві зауважили, що йому може надаватись така охорона, якщо буде відповідне звернення. За процедурою спочатку треба звернутись до Офісу Президента. Офіс має клопотати перед Президентом і вже за його рішенням надається державна охорона, пояснили в управлінні.

Читайте також: Голова Нацполіції назвав основні версії замаху на Шефіра

«Наразі ніяких звернень з приводу охорони не було», - сказали у пресслужбі.

Відповідаючи на запитання, чи буде посилена через цей випадок охорона Президента, у пресслужбі відповіли, що це закрита інформація. Всі заходи щодо посадових осіб щодо державної охорони є інформацією з обмеженим доступом.

Читайте також: Замах на Шефіра не є інсценуванням, поліція продовжить шукати докази у лісі - МВС

Як повідомлялося, у Київській області 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

Читайте також: Зеленський в ООН розповів про обстріл авто Шефіра

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-