Замах на Шефіра не є інсценуванням, поліція продовжить шукати докази у лісі - МВС

Замах на Шефіра не є інсценуванням, поліція продовжить шукати докази у лісі - МВС

Фото
Укрінформ
Замах на першого помічника Президента Україна Сергія Шефіра був реальним, а не інсценуванням, і сьогодні правоохоронці продовжать пошуки доказів у лісовому масиві.

Як передає Укрінформ, про це директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив у Фейсбуці.

"Ще вчора було знайдено два десятки відстріляних гільз, що були залишені стрільцем на місці злочину під час замаху на першого помічника Президента. Це боєприпаси калібру 7’62 на 39 мм. Експерти Державного науково-дослідного інституту МВС України вважають, що такі не часто зустрінеш на наших теренах", - заявив Шевченко.

Він зауважив, що гільзи - виробництва Угорщини, "але сам патрон - можливо, наново збирали у Німеччині. Купували старі угорські патрони, міняли порох, наново маркували як цивільний боєприпас, наново вставляли кулі. Про них більш детально скажуть експерти, коли отримають на дослідження те, що дістали лікарі з тіла, на щастя живого водія. А можливо, знайдуть ще одну кулю у пробитому колесі Ауді А8. Тобто детальна балістична експертиза ще попереду. Але вже зараз очевидно, що боєприпаси обрано злочинцем прості і доволі дешеві. Тобто це був хоч і не снайперський вогонь, але реальний замах, не інсценування".

Читайте також: Зеленський в ООН розповів про обстріл авто Шефіра

За словами Шевченка, "місце розташування стрільця встановлено точно, воно дозволяло побачити автомобіль здалеку, ідентифікувати рухому ціль, підготуватися, відкрити вогонь по авто, яке наближається назустріч".

"Допитані свідки - грибники, що були неподалік і пасажирів авто, яке їхало за машиною Шефіра. Їхні свідчення щодо характеру звуку стрільби - доволі подібні. Вилучені на дослідження і гілки, зламані, ймовірно, самим стрільцем під час підготовки сектору обстрілу", - зауважив Шевченко.

Сьогодні поліція і Нацгвардія продовжать ретельні пошуки у лісовому масиві.

"Шукатимуть все. Можливо, там залишене злочинцем і знаряддя злочину. А може й ні. У дуже подібному і, на жаль успішному для злочинців замаху на Аміну Окуєву 30 жовтня 2017 року, скинуту під час відходу стрільцем зброю - доволі рідкісний у нас армійський автомат фірми «Чеська Збройовка» знайшли у лісосмузі аж на третю добу після вбивства. З нього у трьох місцях вдалося виокремити ДНК нині підсудного Редькіна. Друга його жертва, поранений Адам Осмаєв вже вказав у своєму пості на подібність картини двох злочинів", - зазначив Шевченко.

Читайте також: У «Слузі народу» замах на Шефіра пов’язують із супротивом корупційної системи

"Взагалі такий вогонь такими боєприпасами по такій рухомій цілі як легковий автомобіль з лісового масиву хоч і не гарантує смертельного результату для пасажира всередині, але, як показує справа Окуєвої, цілком може бути фатальним", - підкреслив речник МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль Шефіра. В результаті водій, який віз посадовця, зазнав поранень і перебуває в лікарні.

Читайте також: Разумков не пов’язує замах на Шефіра із боротьбою проти олігархів

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли буди здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. Зокрема Національна поліція розглядає, що замах був здійснений з метою тиску на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента відкрите кримінальне провадження - з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб» (ст. 115 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-