Разумков не пов’язує замах на Шефіра із боротьбою проти олігархів

Разумков не пов’язує замах на Шефіра із боротьбою проти олігархів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що замах на першого помічника Президента Сергія Шефіра не слід пов’язувати з боротьбою проти олігархів.

Таку думку спікер висловив в інтерв’ю телеканалу «Прямий», передає кореспондент Укрінформу.

«Це безпрецедентний випадок. Такі речі – ганебні... Я б не пов’язував це з боротьбою з олігархами. Це злочин, і тут байдуже, хто його скоїв – багата людина, бідна людина або якісь злочинні елементи. Тут важливо, щоби правоохоронні органи... максимально ефективно і професійно відпрацювали і знайшли і виконавців, і замовників», - сказав спікер.

Водночас він зауважив, що дехто з колег завчасно «намагається навішувати ярлики».

Читайте також: Разумкова не запросили на виїзну нараду «слуг» за участю Зеленського

«Це дуже погана тенденція, і точно до неї вдаватися не варто. Те, що це можна розцінювати як тиск на Офіс, на Президента або безпосередньо на Сергія Нахмановича (Шефіра - ред.), - точно. Добре, що закінчилося так, що лише поранена людина і всі залишилися живі», - сказав Разумков.

На його думку, не варто замах пов’язувати й з «антиолігархічним» законопроєктом. «Так можна прив’язати і дощ до цього законопроєкту, що він пішов або не пішов в окремо взятий проміжок часу», - заявив спікер.

Читайте також: У «Слузі народу» хочуть обговорити з Разумковим «антиолігархічні» закони – Арахамія

Як повідомлялося, у Київській області 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Читайте також: Парламент може відкласти розгляд «антиолігархічних» змін до Податкового кодексу

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу заявив, що пов'язує цей напад з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави, "спрямованій на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, які відверто працюють на наших зовнішніх опонентів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-