У «Слузі народу» хочуть обговорити з Разумковим «антиолігархічні» закони – Арахамія

У «Слузі народу» хочуть обговорити з Разумковим «антиолігархічні» закони – Арахамія

Укрінформ
Народні депутати від фракції "Слуга народу" будуть спілкуватися з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим щодо його позиції по "антиолігархічних" законопроєктах і далі робитимуть висновки.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу за результатами засідання фракції, передає кореспондент Укрінформу.

"Мені неприємно, чесно кажучи, чути те, що це вийшло назовні, і те, що це обговорюється зараз як в політикумі, так і серед людей (протиріччя між фракцією і спікером - ред.). Це погано. І тому я вважаю, що ми будемо, звичайно, спілкуватися з паном спікером. Ми будемо пробувати це робити приватно, а не на загал. Далі будемо робити висновки і тоді будемо інформувати суспільство", - сказав Арахамія.

Читайте також: «Слуга народу» наразі не ініціюватиме відставку РазумковаКорнієнко

Як повідомлялося, у деяких ЗМІ кілька місяців поспіль поширюється інформація, що незабаром нібито планується заміна Голови Верховної Ради. Водночас Дмитро Разумков заявив, що не триматиметься за посаду, якщо народні депутати ініціюють його відкликання з посади Голови Верховної Ради.

Наразі Разумков продовжує перебувати на самоізоляції через захворювання на COVID-19.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія).

Водночас голова фракції "СН" Давид Арахамія звертався до Голови ВР із проханням не направляти законопроєкт до Венеційської комісії до того, як його буде ухвалено в цілому.

Читайте також: Разумков прокоментував інформацію про підкуп депутатів, які голосують за відставки у ВР

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

1 липня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт в першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-