Комітет рекомендує Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів

Комітет рекомендує Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт про олігархів.

Як повідомила в коментарі Укрінформу голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук, відповідне рішення ухвалено на засіданні комітету у п’ятницю, 17 вересня.

“Ми проголосували “за” і рекомендували Верховній Раді ухвалити законопроєкт у другому читанні. Присутніх на засіданні було 11. 10 проголосували “за”, 1 - “проти”, це був Сергій Рахманін із “Голосу”, - сказала Верещук.

Вона також повідомила, що проєкт закону буде розглянуто Верховною Радою на пленарному засіданні у четвер, 23 вересня.

Читайте також: Арахамія вважає, що не було сенсу направляти законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

До другого читанні законопроєкту надійшло понад 1270 поправок.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія). Водночас спікер зауважив, що регламент Верховної Ради не забороняє народним депутатам розглядати законопроєкт, направлений до Венеційської комісії, без її висновків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-