Чотири фракції вимагають направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

Чотири фракції вимагають направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

Укрінформ
Чотири опозиційні фракції звернулися до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з пропозицією направити законопроєкт "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на розгляд Венеційської комісії.

Про це повідомив Разумков під час брифінгу у парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні звернулися чотири опозиційні фракції, фактично всі опозиційні фракції, які були, звернулися з такою вимогою (направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії – ред.) до Голови Верховної Ради. Також було звернення Людмили Денісової", - сказав спікер.

Читайте також: Незалежний орган повинен вирішувати, хто підпадає під визначення «олігарх» - Разумков

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час брифінгу розповів, що від імені фракції направив до Голови ВР лист із пропозицією не направляти проєкт закону №5599 про деолігархізацію до Венеційської комісії до ухвалення документа в другому читанні.

Коментуючи цю інформацію, Разумков сказав, що наразі не бачив листа від Арахамії.

Окрім цього, спікер підкреслив, що законопроєкт у другому читанні можна ухвалити без висновків Венеційської комісії.

Читайте також: Разумков підтвердив, що Рада отримала лист Денісової щодо законопроєкту про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі попросила голову парламенту Разумкова направити законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на перевірку до Венеційської комісії через те, що він може суперечити нормам Конституції.

Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

До другого читання законопроєкту подано 1230 поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-