Разумков підтвердив, що Рада отримала лист Денісової щодо законопроєкту про олігархів

Разумков підтвердив, що Рада отримала лист Денісової щодо законопроєкту про олігархів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вивчає лист уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової щодо конституційності законопроєкту №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Про це спікер сказав на брифінгу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Людмила Леонтіївна (Денісова - ред.) надіслала відповідного листа. Зараз розбираємось із ним, вивчаємо. Після цього буде трошки більше інформації, зможу більш розширено на неї відповісти. Там є бачення, пов'язані з відповідністю Конституції, але Конституцію ми тлумачити точно не можемо як посадові особи. А з іншого боку, там є питання, пов'язані з Венеційською комісією. Будемо дивитися", - сказав Разумков.

Читайте також: Разумков не бачить підстав для розпуску Ради

Він додав, що на цьому пленарному тижні законопроєкт №5599 розглядатися не буде, зараз документ перебуває у комітеті.

"Якщо не помиляюся, 1257 правок до нього подано - це велика кількість. Комітет ще не розглядав їх. Я думаю, що найближчим часом він зможе розглянути, і як тільки буде готовий, в рамках Регламенту зможемо його розглядати в стінах Верховної Ради України, безпосередньо на пленарному засіданні", - зазначив спікер.

Як повідомлялося, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила Голові ВР лист, у якому просить надіслати законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на перевірку до Венеційської комісії, оскільки документ, на думку омбудсмена, може суперечити нормам Конституції.

Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599. Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-