У «Слузі народу» замах на Шефіра пов’язують із супротивом корупційної системи

У «Слузі народу» замах на Шефіра пов’язують із супротивом корупційної системи

Ексклюзив
Укрінформ
У парламентській фракції «Слуга народу» замах на першого помічника Президента Сергія Шефіра, автомобіль якого сьогодні обстріляли на Київщині, пов’язують із супротивом з боку корупційної системи, що роками вибудовувалась в Україні.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів народний депутат із партії «СН», голова підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко.

«Обстріл автомобіля помічника Президента – це явний сигнал того, що вся корупційна система, яка вибудовувалась в країні протягом 30-ти років, сьогодні чинить супротив будь-якими можливими способами, не гребуючи навіть посяганням на життя», - наголосив депутат.

За його словами, наразі правоохоронці, а також представники фракції роблять усе можливе, аби знайти винних у замаху на першого помічника Президента Сергія Шефіра, а також не допустити подібних ситуацій в майбутньому.

Читайте також: Разумков не пов’язує замах на Шефіра із боротьбою проти олігархів

«В цій історії не відбулось без жертв. Був поранений водій. Тому ми маємо не просто знайти замовника і виконавця, а й зробити так, щоб подібні ситуації не могли відбуватись у країні, яка обрала європейський шлях. Українці мають відчувати себе у безпеці не залежно від місця роботи», - додав Устенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра. В результаті водій, який віз посадовця, зазнав поранень та наразі перебуває в лікарні.

Читайте також: Головною задачею сезону є свого роду «вбивство» олігархічної політичної моделі – Подоляк

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли буди здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. Зокрема, Національна поліція розглядає, що замах був здійснений з метою тиску на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента вже відкрито кримінальне провадження - з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб» (ст. 115 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-